[oberlist] Aviz Oberliht-CDC

Dorina Butucioc b_dory2000 at yahoo.com
Mon Apr 22 10:26:58 CEST 2013


În premieră, Centrul de Dramaturgie Contemporană (CDC) iese cu un spectacol-lectură în stradă. Şi anume, la ”Apartamentul Deschis”!
În colaborare cu Asociaţia Oberliht, CDC-ul organizează un eveniment unic: lectura piesei ”Sinucigașii” de Ion Guţu în regia lui Ronin Terente.

Autorul scrie: ”Acţiunea se petrece undeva într-un cartier cu clădiri vechi din Chişinău. Interiorul unui demisol…”. Aici au fost aruncate cu alte gunoaie monsieur de Balzam sau Cauciuc, Capul și Corpul fără cap al lui Delacroix, Păpuşa fără mâini sau Madama Tissot, Păpuşa fără picioare sau doamna Verdeş… Aici (li) se va întâmpla ceva…
Cuprinși de valul dezechilibrului psihologic, ne căutam un rost, ne punem întrebarea: ”A fi sau a nu fi”. Și atunci cînd alegem a doua versiune ... avem motivația, avem rațiunea. Aceasta e unica soluție, unica șansă...?!
Un text despre păpuși, oameni și oameni-păpuși, despre dragoste, prietenie și trădare, despre tentații, credință și… sacrificiu.

Ronin Terente recunoaște: ”Va fi un exercițiu cum nu l-am mai avut niciodată. Un performance în adevăratul sens al cuvântului și pentru mine!”. 

Cine și de ce sunt ”Sinucigași” vom afla împreună 
pe 23 aprilie, ora 17:45, la Apartamentul Deschis de pe str. București, 68.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20130422/2aa95194/attachment.html>


More information about the oberlist mailing list