[oberlist] Fw: Alexandru Poteca expune pentru Proiect 1990

Poteca Alexandru potecaa at yahoo.com
Wed Jul 24 22:03:58 CEST 2013




----- Forwarded Message -----
From: Poteca Alexandru <potecaa at yahoo.com>
To: "potecaa at yahoo.com" <potecaa at yahoo.com> 
Sent: Wednesday, July 24, 2013 10:22 PM
Subject: Alexandru Poteca expune pentru Proiect 1990
 




Vineri 26 iulie 2013, ora 18.00, vă invităm în Piaţa Presei Libere din București la vernisajul lucrării Country Lovers de Alexandru Potecă.
„Country Lovers sau Monumentul Solidarității este un exercițiu de obervație și interpretare artistică a peisajului politic și social actual, în special a formelor de coabitare și „solidaritate” politică, total ineficiente. Suntem puși în postura de a fi beneficiarii unui perpetuu spectacol agresiv și obscen. Intenția mea este aceea de a atrage atenția asupra dimensiunii caricaturale a puterii politice actuale marcată de traseism politic, răsturnări electorale, fluctuații guvernamentale sau realinieri partizane, cât și a populismului practicat de grupurile puterii care s-a perindat pe rând la guvernare. Cei doi câini de luptă, unul roșu și celalalt albastru, fixați pe un balansoar aurit marchează simbolic falsele diferențe dintre partidele politice, stabilitatea precară a guvernelor și agresivitatea puterii politice asezată pe piedestalul unei false idologii.” Alexandru Potecă
Alexandru Potecă (n. 1977), după încheierea studiilor de master la Universitatea Națională de Arte din București decide să urmeze pentru doi ani cursuri aprofundate la Institutul de Artă al Universiatății Visha-Bharati din India. Potecă a expus la București, Galaţi, Oradea, Sibiu, Baku (Azerbaijan), New Delhi, Shillong, Kokrajhar (India) și Be'er Sheva (Israel). Lucrările sale se regăsesc în colecții particulare din România, India și Israel.

Un proiect susținut de Crama Rotenberg.
Proiect 1990 însumează o serie de evenimente ce au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul  Proiect 1990 este Ioana Ciocan, asist. univ. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar lucrarea lui Alexandru Potecă este cea de-a șaisprezecea expusă în cadrul Proiect 1990, de la demararea acestuia în 26 ianuarie 2010.
Detalii despre activitatea Proiect 1990 puteți să aflați la:
www.facebook.com/Proiect1990.IoanaCiocan sau la www.ioanaciocan.com
Proiect organizat de Fundația cultural umanitară Om bogat, om sărac-OBOS
 
Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Pro-Mac-Modfloor, modernism.ro,  ArtClue, Hungry, Radio România Cultural, Revista Arta
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20130724/87416950/attachment.html>


More information about the oberlist mailing list