[oberlist] COMUNICAT: Livia Pancu participă la Simpozionul Context in Flux, în Suedia

Rumänska kulturinstitutet rkis at rkis.se
Tue Nov 19 15:03:56 CET 2013


Description: Description: INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA STOCKHOLM

 

COMUNICAT DE PRESĂ
Livia Pancu participă la Simpozionul Context in Flux, în Suedia


 


Curatoarea Livia Pancu va participa în perioada 22-23 noiembrie la Simpozionul Context in Flux II, organizat în Visby, Suedia, de Agenţia Suedeză pentru Expoziţii (Rikstuställningar) şi centrele de artă Baltic Art Center, Nida Art Colony şi Art Lab Gnesta. Prin intermediul atelierelor, simpozionul propune generarea unor unelte metodologice care să asiste instituţiile de artă să îşi desfăşoare activitatea într-un peisaj cultural în continuă schimbare. Printre invitaţi se numără, alături de curatoarea Livia Pancu, şi artistul Olav Wetphalen, precum şi reprezentanţi ai proiectelor şi spaţiilor de artă Galleri Syster din Luleå, Kultivator de pe Öland şi Gnesta Young Artists’ Association. Livia Pancu va conduce un atelier creat special pentru acest proiect. Ea se va folosi de experienţa sa pentru ca, împreună cu participanţii la atelier, să reflecteze asupra unor probleme legate de patrimoniul simbolic în instituţiile de artă. Participarea curatoarei românce este posibilă şi cu sprijinul ICR Stockholm.

 

Livia Pancu este co-directoare a asociaţiei tranzit.ro <http://ro.tranzit.org/en> , parte din rețeaua internaționalå  <http://tranzit.org/> tranzit.org, activă în Bucureşti, Iaşi şi Cluj din 2012. Începând cu anul 2005, Livia Pancu este membră a asociației Vector și, din 2011 până în 2012, a fost directoarea acesteia. Pe lângă activitatea sa curatorială, în 2010 Livia Pancu a început cercetarea pentru proiectul “Sit-ul Vertical” (cu Florin Bobu și George Doroș), un proiect ce are ca temă: decorațiile socialiste și procesul de reabilitare termică a fațadelor de blocuri de locuit construite între 1950 și 1990 în România. Acesta a fost lansat în 2012 şi este în derulare. Recent, a scris pentru antologia Self-Organised Subjects, Open Editions, Editori: Stine Hebert & Anne Szefer Karlsen (Eds.): “The Almost Institution” (2013).Cercetarea sa este bazată pe întelegerea diferitelor mecanisme interne proprii organizațiilor de artă contemporană aflate în orașe care nu sunt capitale guvernamentale sau financiare. În prezent, este preocupată de felul în care poate fi transmisă sau dizolvată moștenirea instituțională. 

 

Simpozionul de la Visby este al doilea simpozion din serie. La primul simpozion, desfăşurat la centrul de artă Nida Art Colony din Lituania, în perioada 12-13 octombrie, au participat reprezentanţi ai celor patru instituţii de artă iniţiatoare ale proiectului, precum şi artişti şi curatori din Lituania.

 

 

Pentru imagine de presă vizitaţi http://goo.gl/jrbdrc. Credit imagine: Vincent Faciu - "STILL. NOTHING.AGAIN", mix media, dimensiuni variabile. Vedere din expoziţia "ULU│contemporary art, Iasi, RO", curatoriată de Livia Pancu împreună cu Preeti Khaturia şi Jesse McKee la Royal College of Art, 2009. Fotografie de Livia Pancu.



Persoană de contact: Simona Buzatu, Coordonator de proiecte la ICR Stockholm–  <mailto:simona.buzatu at rkis.se> simona.buzatu at rkis.se / 0046 (0)8 20 76 06.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20131119/b5193da4/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.jpg
Type: image/jpeg
Size: 8059 bytes
Desc: not available
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20131119/b5193da4/attachment-0001.jpg>


More information about the oberlist mailing list