[oberlist] COMUNICAT: Expoziție de design contemporan românesc la ICR Stockholm

Rumänska kulturinstitutet rkis at rkis.se
Thu Jan 30 11:02:29 CET 2014


Description: Description: INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA STOCKHOLM

Expoziție de design contemporan românesc la ICR Stockholm

 

 

În contextul desfăşurării în capitala Suediei a Stockholm Design Week - unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din Europa, Institutul Cultural Român de la Stockholm aduce în atenţia publicului principalele tendințe de evoluție în designul de produs din România, prin vernisarea expoziţiei Wood&Wool pe data de 6 februarie 2014. Expoziţia, realizată de Romanian Design Week în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Stockholm şi cu sprijinul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, reunește lucrările a 23 de designeri români şi poate fi vizitată la sediul institutului până pe data de 8 martie 2014.

 

Wood&Wool a țesut o poveste despre materialele tradiționale în designul românesc contemporan, pornind de la interesul tinerilor designeri români pentru meșteșug și predilecţia acestora pentru materialele naturale. Conceptul și designul expoziției sunt semnate de arhitectul Attila Kim. Pentru a sublinia dialogul permanent dintre arta meşteşugărească și designul contemporan, expoziția prezintă și obiecte tradiționale puse la dispoziţie de Muzeul Național al Țăranului Român. De asemenea, expoziția va include și o secțiune specială dedicată obiectelor din ceramică și porțelan. 

 

Wood&Wool prezintă lucrări realizate de Adina Marin, Alexandra Constantinescu, Ana Botezatu & Tina Nodes, Arhidot Design, Atelier Brut, Bogdan Ciocodeica & Diana Roșu, Carla Szabo, Doru Dumitrescu, Dragoș Motica, Eliza Yokina - SYAA, Form&Function, Grigore Mitrea, Klara Veer, Lidia Puică, Mădălina Teler, Mihai Stamati, Monotremu, Oana Coarfă – Cabinet, Prototip, Ruxandra Sacalis, Valentina Vidrașcu, Vlad Nancă, The Awesome Project.

 

Pe data de 11 februarie ICR Stockholm va organiza la sediul său o discuţie despre designul românesc contemporan. Attila Kim şi Irina Florea, reprezentanți ai Romanian Design Week, vor dialoga cu Dennis Dahlqvist, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști și critici de design din Suedia, despre integrarea fondului cultural arhaic în produse contemporane, utilizarea unor materii prime ușor accesibile și încurajarea producției locale în designul românesc de produs. 

 


Persoană de contact: Ioana Leca, coordonator de proiect ICR Stockholm – ioana.leca at rkis.se / 0046 8 20 76 00.

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20140130/e21c1bee/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.jpg
Type: image/jpeg
Size: 8059 bytes
Desc: not available
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20140130/e21c1bee/attachment-0002.jpg>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Wood&Wool.jpg
Type: image/jpeg
Size: 639369 bytes
Desc: not available
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20140130/e21c1bee/attachment-0003.jpg>


More information about the oberlist mailing list