[oberlist] Edu-Art: NATURĂ CRITICĂ workshop de scriere critică în arta contemporană cu Cristina BOGDAN [RO]

info info at oberliht.com
Tue Dec 5 16:09:27 CET 2017


 <http://www.oberliht.org/edu-art>
http://www.oberliht.org/edu-art/ <http://www.oberliht.org/edu-art/>
– – – scroll down for English version – – –

– – – читайте ниже на русском – – –

Edu-Art – educaţie artistică non-formală pentru o generaţie de tineri implicați social şi integrați din punct de vedere profesional

Proiectul urmărește să contribuie la formarea unei generații de artiști active din punct de vedere civic și pregătite din punct de vedere profesional, pentru a se realiza în plan național și internaţional.
Proiectul Edu-Art îşi propune să ofere tinerilor artişti suport metodologic şi practic pentru o activitate artistică într-o lume aflată în proces de transformare sub presiunea unor factori de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și compeatitivitatea existenta în cîmpul artistic, migrația masivă pe plan internațional, precaritatea lucrului în domeniul culturii etc.) şi pregătirea acestora pentru competiţia profesională internaţională.

BUNKER – Facultatea Arte Plastice / AMTAP
blocul III, str. 31 August 1989, nr. 137, Chișinău

program:

 <http://www.oberliht.org/wp-content/uploads/2017/11/cover-fb@2x.jpg>
NATURĂ CRITICĂ
workshop de scriere critică în arta contemporană cu Cristina BOGDAN [RO]

Workshop-ul este o invitație adresată tinerilor din Republica Moldova care ar vrea să își încerce mâna la critică de artă. Nu este necesar ca participanții să fi terminat o facultate de profil, și nu există nici limită de vârstă. Încurajăm participarea tinerilor curioși, deschiși, încrezuți în sine și îndrăzneți, care vor să-și formeze un discurs critic și să fie activi pe scena de artă contemporană din Republica Moldova și România.

În decursul a patru zile vor avea loc:
– o sesiune de introducere, în care participanții se vor cunoaște și vor descoperi metodologia workshop-ului;
– un studio visit cu artistul Pavel Brăila, ale cărui lucrări vor constitui punctul de plecare pentru sesiunile de lucru și pentru textul final al participanților;
– două sesiuni de lucru, în care vor fi acoperite aspecte precum: cercetarea și pregătirea unui text de critică de artă, realizarea de interviuri, redactarea textului; la finalul sesiunii din cea de-a treia zi, participanții vor produce un scurt text;
– o sesiune de feedback colectivă la textele produse de participanți; cel mai bun dintre aceste texte va fi premiat și publicat în Revista ARTA online.

PROGRAM
13 decembrie, ora 14:00 – 17:00
14 decembrie, ora 14:00 – 18:00
15 decembrie, ora 14:00 – 18:00
16 decembrie, ora 10:00 – 16:00

Cele patru sesiuni de pregătire vor fi conduse de Cristina Bogdan, redactor online al Revistei ARTA. Sesiunile vor avea loc în fiecare zi, la BUNKER <https://www.facebook.com/Buncher-1353817721348051/>, în perioada 13-16 decembrie 2017. Participanții trebuie să fie disponibili pe tot parcursul perioadei.

Doritorii de a participa sunt invitați să completeze formularul online: https://goo.gl/forms/rJlUZfakp8mZtsRe2 <https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fgoo.gl%2Fforms%2FrJlUZfakp8mZtsRe2&h=ATPZDug53NwcmE6orJ46-cpWAJUt6Zsgnt8EZ4U5Hr087aMnsxDheqXnWBMJ6v0Vt6QDEgQp_EOMwcNlqm-tX3SpH8o6J58Edhv77hyNUUU533RooZS1wPA7S1hDPYVrqltbUKm60PED&s=1&enc=AZMkDAcsYUbS3-l5U-kWBRnKQ06BMiOm64aRkb6boeT9iANnV1xgLOhgTgGkIhUlE_r4RwzTWSoQ3OFMwVJjUZh2Ukbo9iTQJoUYxQpT6ARmyQ> și să transmită CV-ul la adresa elena.chirila7.009(a)gmail.com <https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fgmail.com%2F&h=ATMgjgdSCZxoc9Rvly-M_0WbsnQS8uje7fy_SaECLGbyFvTbRHkwX-dtLF4g1F9K5ONbBxKIup85zKrYbL2fTkyfMPFhRryvuYqxUpov53pS4J2bQmPPK15ohmYudVcKVPLGLJGcYLW-&s=1&enc=AZM4-3w1Hcs2D7O1NxQw1iaUmvxx6dMPg03pagPETqzH6NOYvvm3aNjivAnrR8msElXf2Upc88J1kP8ao240WOSsudI8m27hRiWV0yEZM9slNw>
Nu ezitați să ne contactați pentru alte informații suplimentare la 022 286317, email: info(a)oberliht.org

DATA LIMITĂ: 9 decembrie 2017, ora 18:00

Workshop-ul este organizat de Asociația Oberliht <http://www.oberliht.org/> și Studio 10:90 <http://1090.studio/>, în parteneriat cu Revista ARTA <http://revistaarta.ro/>.

– – –

Cristina Bogdan este curatoare și critic de artă. În 2014 a fondat ODD, un spațiu de artă contemporană și educație informală în București. În paralel, este redactor la Revista ARTA online, pe care a creat-o în 2014. Trăiește și activează în București.

– – –

Edu-Art este un program organizat de Asociația Oberliht <http://www.oberliht.org/> în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Arte Plastice, și este susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova <https://www.facebook.com/ministerulculturii/?hc_ref=ARTJR4CZOES3pUQdv9M9QCNrvgYQf1-S11sck7Y4c4x0kQDmUALbxd12ONknf66X9yE>. Scopul acestui program este de a introduce noi module educaționale în sfera educației artistice din Moldova și de a familiariza publicul cu noile tendințe în artă din Moldova și din regiune.

EN

Edu-Art (non-formal artistic education for socially involved and professionally integrated young generation)

The aim of this project is to educate an active and aware generation of artists, and to prepare them for the professional integration on national and international level. The Edu-Art project aims to provide methodological and practical support to emerging artists for their artistic work in a world undergoing transformation under the pressure of global factors (restricted access to labor market and high competition in the artistic field, massive migration on the international level, the precariousness of the work in the field of culture, etc.) and their preparation for the international professional competition.

– – –

Edu-Art is a program organized by Oberliht Association <http://www.oberliht.org/> in collaboration with Academy of Music, Theatre and Fine Arts, Faculty of Fine Arts, with the support of Ministry of Education, Culture and Research of the Republic of Moldova <https://www.facebook.com/ministerulculturii/?hc_ref=ARTJR4CZOES3pUQdv9M9QCNrvgYQf1-S11sck7Y4c4x0kQDmUALbxd12ONknf66X9yE>. The program aims to introduce new educational modules in the artistic education curricula and to familiarize the publics with new tendencies in art from Moldova and from the region.

 




oberliht
info at oberliht.org
http://oberliht.org

asociază-te / follow us
https://www.telegram.me/oberliht
https://www.facebook.com/asociatia.oberliht (RO)
https://www.facebook.com/Oberliht (EN)
https://www.twitter.com/oberlihtlive
https://www.vk.com/oberlihtassociation
https://www.vimeo.com/oberliht
https://www.youtube.com/channel/UCvsyoCq3aczyvtsfTvKyqyw

aboneaza-te la [oberlist] / subscribe
https://lists.idash.org/cgi-bin/mailman/listinfo/oberlist <https://lists.idash.org/cgi-bin/mailman/listinfo/oberlist>
portal informational pentru arta si cultura din Moldova
information gateway for arts and culture from Moldova

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20171205/314eb0de/attachment-0001.html>


More information about the oberlist mailing list