[oberlist] Zpațiu: Oleksiy RADYNSKI [UA] – proiecție de scurtmetraje, 19.02.2020, 19:00

info info at oberliht.com
Sun Feb 16 23:14:31 CET 2020


 <https://zpatiu.files.wordpress.com/2020/02/facade-colour-blue-1200px.jpg>
https://zpatiu.wordpress.com/2020/02/17/oleksiy-radynski/ <https://zpatiu.wordpress.com/2020/02/17/oleksiy-radynski/>
– – – scroll down for English – – –

RO

Oleksiy RADYNSKI [UA] – proiecție de scurtmetraje

19 februarie 2019, ora 19:00
locație: Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău)

Invităm amatorii de filme documentare la proiecția de scurtmetraje ale regizorului și eseistului ucrainean Oleksiy Radynski, care se va desfășura în cadrul workshop-ului în domeniul filmului documentar „Storytelling experimental <http://www.oberliht.com/edu-art-radynski/>”. Filmele abordează teme precum conflictele urbane, urbanism și politica spațiului.

Alunecarea de Teren (2016), cu durata de 28 minute, este un film care reprezintă Ucraina postrevoluționară printr-o comunitate de oameni care „încearcă să construiască o nouă societate” în fisurile și porii unui sistem social aflat în colaps. Filmul se desfășoară în centrul Kievului, într-un spațiu revendicat din oraș de forțele naturii. În urma unei serii de alunecări de teren, zona străzii Petrivska a devenit catastrofală și ulterior a fost ocupată de tot felul de outsideri și proscriși (outcasts). De asemenea, a devenit un important loc de întâlnire pentru contracultură și underground artistic. Filmul include participarea unor artiști precum Vova Vorotniov, Mikhail Koptev, Davyd Chychkan, Dana Kosmina, și alții.

 <https://zpatiu.files.wordpress.com/2020/02/landslide1.png>
Filmul de la Kiev: Episodul Unu (2017) cu durata de 8 minute, este un documentar de observație axat pe unul dintre cele mai mari proiecte de poduri neterminate din lume – Podul Podilsky din centrul Kievului. Construcția sa a început în urmă cu aproape 25 de ani, dar a fost oprită la sfârșitul anilor 2000 din cauza lipsei investițiilor și a corupției copleșitoare. În prezent, localnicii au adaptat podul neterminat la propriile nevoi – de la sport și timp liber la încercări riscante în stil parkour de a ajunge de la un mal al râului la altul.

 <https://zpatiu.files.wordpress.com/2020/02/episode-one-3.jpeg>
Culoarea Fațadei: Albastră (2019) de 22 minute ne relatează despre Florian Yuriev, care este arhitect, artist, lutier, teoretician și poet. Ajungând la cea de-a 90-a aniversare, el este obligat să deprindă încă o ocupație – ceva complet nou pentru el. El pregătește o luptă împotriva dezvoltatorilor de proprietăți corupți care intenționează să construiască un centru comercial în locul architectural, opus magnum al lui Florian: clădirea OZN din Kiev.

limba: ucraineană și rusă | subtitre: engleză
intrare gratuită

–

Oleksii Radynskyi (1984) folosește practica de film documentar pentru a examina relația dintre realitate și ficțiune. Filmele sale au fost proiectate la festivalul internațional de scurtmetraje Oberhausen, Institutul de arte contemporane (Londra), DOK Leipzig, e-flux (New York), S A V V Y Contemporary (Berlin), și au fost premiate la o serie de festivaluri de film. A susținut discursuri și prezentări la Berlinale Forum Expanded, Stroom Den Haag, Muzeul de Artă Modernă (New York), Shtab (Bishkek) și Asociația de arhitectură (Londra). Textele sale au fost publicate recent în Proxy Politics: Putere și subversiune într-o epocă în rețea (Archive Books, 2017), Art and Theory of Europe post-1989 Central and East Europe: O antologie critică (MoMA, 2018) și în e-flux journal. Este participant al Centrului de Cercetare a Culturii Vizuale, o inițiativă pentru artă, cunoaștere și politică fondată la Kiev, în 2008. Actualmente, este BAK Fellow Artă Contemporană, la Utrecht.

–

Această proiecție este parte a programului Centrului Civic al Chișinăului – cinema în aer liber <https://chisineu.wordpress.com/proiecte/centrul-civic-cinema/>, și beneficiză de suținerea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în cadrul proiectului CHIOȘC. <http://chiosc.oberliht.org/>
oberliht
022 286317
info at oberliht.org
http://oberliht.org

asociază-te / follow us
https://www.telegram.me/oberliht
https://www.facebook.com/asociatia.oberliht (RO)
https://www.facebook.com/Oberliht (EN)

aboneaza-te la [oberlist] / subscribe
https://lists.idash.org/cgi-bin/mailman/listinfo/oberlist <https://lists.idash.org/cgi-bin/mailman/listinfo/oberlist>
portal informational pentru arta si cultura din Moldova
information gateway for arts and culture from Moldova

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20200217/6882b197/attachment.htm>


More information about the oberlist mailing list