[oberlist] EDU-ART / APEL: Povestiri experimentale - workshop de film documentar cu Oleksiy RADYNSKI [UA] – data limită: 02.02.2020

oberliht info at oberliht.org
Thu Jan 16 07:51:10 CET 2020


 <http://www.oberliht.com/edu-art-radynski/>
http://www.oberliht.com/edu-art-radynski/ <http://www.oberliht.com/edu-art-radynski/>
Edu-Art (educaţie artistică non-formală pentru o generaţie de tineri implicați social şi integrați din punct de vedere profesional)

Povestiri experimentale, workshop cu Oleksiy RADYNSKI [UA]
19-22 februarie 2020
Sala Multimedia / Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia / Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (blocul I, str. A. Mateevici 111, Chișinău)

Invităm studenții și tinerii artiști să se înscrie la atelierul de lucru „Povestiri experimentale” condus de regizorul și eseistul ucrainean, Oleksiy Radynski, care va împărtăși experiența sa în utilizarea unor noi metode de producție a filmelor documentare, și va oferi feedback participanților cu privire la ideile și lucrările lor deja (sau în curs de a fi) realizate.

Atelierul este destinat atât studenților de la facultățile de artă interesați de producție de film, video, regie, fotografie, cât și creatorilor de film documentar aflați la început de cale profesională.

Rezultatul practic al atelierului va lua forma unor „povestiri” (eseuri foto și/sau video) realizate de participanți.

Workshop-ul se va desfășura între 19-22 februarie 2020 și va consta din 4 întâlniri. Atelierul va demara cu proiecția filmelor lui Oleksiy Radynski: „Alunecarea de Teren” (2016), „Filmul Kievului: Episodul Unu” (2017) și „Culoarea Fațadei: Albastră” (2019), care abordează teme precum conflictele urbane, urbanism și politica spațiului.

În ziua a doua, participanții vor prezenta propriile idei/scenarii și lucrări deja realizate, urmând să obțină feedback din partea regizorului ucrainean și celorlalți participanți.

A treia zi a atelierului va fi dedicată sarcinilor practice. Participanților li se va cere să creeze o „poveste” pe un subiect liber, care ar evolua în jurul conceptelor de război, oraș, memorie.

În ultima zi a workshop-ului vor fi evaluate rezultatele tuturor acestor sarcini.

Înscrierea la workshop se poate face prin completarea următorului formular: link <https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5pFV9U5YD9u2kZWOZ4edJx3RfZASm9NnJQ8lD1GlstSCvcQ/closedform>
Data limită de înscriere: 2 februarie 2020

Persoanele selectate vor fi informate în scris până la 12 februarie 2020

Programul atelierului:

Miercuri, 19 februarie 2020
15:00 – 17:00 – Prezentarea lui Oleksiy Radynskyi și a participanților;
17:00 – 18:30 – Introducere în tema workshop-ului;
19:00 – 20:30 – Proiecție de filme ale lui Oleksiy Radynskyi.

Joi, 20 februarie 2020
16:00 – 20:00 – Prezentarea și discutarea ideilor și lucrărilor personale ale participanților.

Vineri, 21 februarie 2020
16:00 – 18:00 - Sarcini practice de creare a unei „povestiri” (foto/video eseu).

Sâmbătă, 22 februarie 2020
14:00 – 18:00 – Procesarea tuturor rezultatelor ale atelierului practic.

Atelierul se va desfășura în limbile rusă și engleză. Participarea este gratuită (în limita locurilor disponibile).

Participanții sunt rugați să aducă cu sine lucrări personale (foto/video pe flash drive) și orice tip de echipament pentru filmare sau fotografie (telefon mobil, cameră video sau foto).

–

Oleksiy RADYNSKI (1984) folosește practica de film documentar pentru a examina relația dintre realitate și ficțiune. Filmele sale au fost proiectate la festivalul internațional de scurtmetraje Oberhausen, Institutul de arte contemporane (Londra), DOK Leipzig, e-flux (New York), S A V V Y Contemporary (Berlin), și au fost premiate la o serie de festivaluri de film. A susținut discursuri și prezentări la Berlinale Forum Expanded, Stroom Den Haag, Muzeul de Artă Modernă (New York), Shtab (Bishkek) și Asociația de arhitectură (Londra). Textele sale au fost publicate recent în Proxy Politics: Putere și subversiune într-o epocă în rețea (Archive Books, 2017), Art and Theory of Europe post-1989 Central and East Europe: O antologie critică (MoMA, 2018) și în e-flux journal. Este participant al Centrului de Cercetare a Culturii Vizuale, o inițiativă pentru artă, cunoaștere și politică fondată la Kiev, în 2008. Actualmente, este BAK Fellow Artă Contemporană, la Utrecht.

–

Scopul proiectului Edu-Art constă în formarea unei generații de artiști active din punct de vedere civic și pregătirea lor pentru a se realiza profesional în plan național și internaţional.

Proiectul îşi propune să ofere tinerilor artişti suport metodologic şi practic într-o lume aflată în proces de transformare sub presiunea unor factori de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și competitivitatea existentă în câmpul artistic, precarizarea lucrului în sfera culturii ceea ce poate duce la schimbarea profesiei sau chiar emigrarea artiștilor, concentrarea resurselor în zonele mai dezvoltate din punct de vedere economic și de aici nevoia stabilirii unui dialog cu instituții și colegi din alte țări etc.) şi pregătirea acestora pentru competiţia profesională internaţională.

Edu-Art este un program organizat de Asociația Oberliht <http://www.oberliht.org/> în colaborare cu Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design (AMTAP <http://amtap.md/>), Facultatea Arte Plastice și Design (UPS I. Creangă <https://upsc.md/ro/>), Facultatea Arhitectură și Urbanism (UTM <https://utm.md/>), Colegiul de Arte Plastice A. Plămădeală <http://www.colegiuarte.md/>, și este susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova <http://mecc.gov.md/>. Scopul acestui program este de a introduce noi module educaționale în sfera educației artistice din Moldova și de a familiariza publicul cu noile tendințe în artă din Moldova și din regiune.

oberliht
022 286317
info at oberliht.org
http://oberliht.org

asociază-te / follow us
https://www.telegram.me/oberliht
https://www.facebook.com/asociatia.oberliht (RO)
https://www.facebook.com/Oberliht (EN)

aboneaza-te la [oberlist] / subscribe
https://lists.idash.org/cgi-bin/mailman/listinfo/oberlist <https://lists.idash.org/cgi-bin/mailman/listinfo/oberlist>
portal informational pentru arta si cultura din Moldova
information gateway for arts and culture from Moldova

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20200116/cbebc1cd/attachment-0001.html>


More information about the oberlist mailing list