[oberlist] Edu-Art 2020: Programe de mobilitate artistică – sesiune de informare cu Vladimir Us [MD]

oberliht info at oberliht.org
Thu Nov 12 22:49:42 CET 2020


 <https://arteduct.files.wordpress.com/2020/07/masa-rotunda-optimizat-1200-e1595342924344.jpg>
https://arteduct.wordpress.com/2020/11/12/sesiune/

Vă invităm la o sesiune de informare despre programele de mobilitate artistică. În cadrul întâlnirii vor fi oferite informații despre diversele oportunități de dezvoltare profesională în câmpul artei, după ce principii funcționează programele de rezidență pentru artiști, taberele de creație, festivalurile și alte oportunități de participare existente pe plan European.

Sesiunea de informare se va desfășura pe 14 noiembrie 2020, între orele 12:30-14:00, prin intermediul platformei google meet <https://meet.google.com/uto-vbjc-qos>.

Vă rugăm să completați formular de înscriere până la 13 noiembrie 2020: https://forms.gle/htTG3TkUvkQFyA9TA <https://forms.gle/htTG3TkUvkQFyA9TA>
Sesiunile de informare sunt organizate în cadrul programului de educație non-formală: Edu-Art 2020 – cercetare artistică și activism cultural la periferie <https://arteduct.wordpress.com/edu-art-2020/informare/>
–

Vladimir Us (n. 1980) este artist și curator stabilit în Chișinău, Moldova, membru fondator al Asociației Tinerilor Artiști Oberliht. A studiat artă, curatoriat, management cultural și politici culturale la Chișinău, Grenoble și Belgrad. Prin lucrările și proiectele sale recente, el explorează procesele de transformare a spațiului public în orașele post-sovietice, fiind totodată interesat de nevoia de conceptualizare a rețelei spațiilor publice alternative din Chișinău.

–

Proiectul Edu-Art oferă tinerilor artişti, arhitecți și urbaniști, manageri culturali, curatori suport metodologic şi practic pentru a face față presiunii factorilor de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și competitivitatea existentă în cîmpul artistic, migrația masivă pe plan internațional, precaritatea lucrului în domeniul culturii, pasivitate civică și lipsa de inițiativă etc.), ajutându-i să se integreze în contextul scenei culturale independente din Republica Moldova și să se realizeze pe plan internațional din punct de vedere profesional.

Proiectul este organizat în parteneriat cu mai multe instituții și organizații culturale, printre care facultățile de artă, asociațiile obștești active în sfera artei contemporane, inițiativele de activism cultural și civic din Moldova și din alte țări, desfășurându-se, de asemenea, în diverse spații culturale alternative, precum Zpațiu <https://zpatiu.wordpress.com/>, Apartamentul Deschis <http://chiosc.oberliht.com/apartament/>, Parcul Zaikin <https://parculzaikin.wordpress.com/>, Stadionul Republican <https://www.facebook.com/stadionulesterepublican/>, Cartierul Maria Drăgan <http://chiosc.oberliht.org/2018/07/11/paildcscmd/> din sectorul Ciocana și altor spații.

Proiectul Edu-Art 2020 este realizat cu aportul partenerilor și participanților implicați, beneficiind de  suportul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN <https://www.afcn.ro/>) din România, Centrului Ceh din București <http://bucharest.czechcentres.cz/> și Ambasadei Republicii Cehe din Chișinău. Acesta însă nu a fost susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al RM.


oberliht
022 286317 / 079910102
info at oberliht.org
http://oberliht.org

asociază-te / follow us
https://www.telegram.me/oberliht
https://www.facebook.com/asociatia.oberliht (RO)
https://www.facebook.com/Oberliht (EN)

aboneaza-te la [oberlist] / subscribe
https://lists.idash.org/cgi-bin/mailman/listinfo/oberlist <https://lists.idash.org/cgi-bin/mailman/listinfo/oberlist>
portal informational pentru arta si cultura din Moldova
information gateway for arts and culture from Moldova

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20201112/8d7443c1/attachment.htm>


More information about the oberlist mailing list