[Oberlist] Proiectul "Mânã liberã acordatã tinerilor artiºti "

Delia GIURMA delia la ccftimisoara.ro
Mie Mar 12 17:20:11 CET 2008


 
CENTRUL CULTURAL FRANCEZ DIN TIMIÅžOARA LANSEAZÄ‚ 

CICLUL DE EXPOZIŢII « CARTE BLANCHE » (Mână Liberă)

 

METAMORFOZE 

 

 

Metamorfoza este caracterizată de acţiune, de mişcare, de reînnoire. Starea de continuă transformare face parte din natura lucrurilor. Nimic nu este static în ceea ce ne înconjoară, universul fiind caracterizat de o continuă metamorfozare. Fie că se produc la nivel social, politic, meteorologic, organic, tectonic, tehnologic, artistic sau psihologic, schimbările sunt premisele care ne guvernează existenţa.

 

Vă invităm să participaţi la proiectul « Metamorfoze » şi prin lucrările voastre să surprindeţi un moment din această perpetuă transformare.

 

Aflat la prima ediţie, proiectul franco-român « Carte Blanche », iniţiat de Centrul Cultural Francez din Timişoara împreună cu Facultatea de Arte, are ca scop principal promovarea tinerilor artişti în spaţiul timişorean, precum şi facilitarea accesului publicului la operele de artă contemporană expuse de aceştia.

 

Proiectul constă în organizarea unui ciclu de 3 expoziţii grupate sub umbrela temei « Metamorfoze ». 

 

Ø       Sunt invitaţi să participe studenţi în anii terminali de la Facultatea de Arte Plastice din Timişoara, precum şi masteranzi şi artiştii plastici proasăt absolvenţi.

Ø       Limita de vârstă este de 35 de ani.

Ø       Tema  propuse sunt : « Estetica autodistrugerii », « De la Toleranţă la Acceptare » şi « Deturnarea sensului obiectului ».

 

Sunt aşteptate lucrări realizate în tehnici libere, de la fotografie, pictura, sculptură, obiect, până la performance, video, instalaţie, lucrări teoretice. Prin temele propuse, Centrul Cultural Francez doreşte a vă provocă imaginaţia astfel încât lucrările voastre să abordeze aspecte cât mai interesante pe baza direcţiilor trasate de organizatori.

 

Lucrările vor fi expuse la sediul Centrului Cultural Francez din Timişoara, iar la final Centrul Cultural Francez va edita un catalog bilingv care va prezenta toţi artiştii participanţi în proiectul « Carte blanche – Métamorphoses ». 

 

Definirea conceptului primei expoziţii : « Estetica autodistrugerii »

 

Deşi suntem stăpâni ai corpurilor noastre, ne supunem conştient sau nu unui proces continuu de autodistrugere psihică şi fizică. 

Propunem artiştilor să abordeze această interesantă şi controversată temă. Ce este bine sau bun pentru noi ? Dar pentru cei din jur ? Unde se trasează limitele dintre bine şi rău? Mai suntem capabili să vedem răul ? Dar să ne protejăm de el ?Autodistrugerea este sau nu un proces conştient ? Este aceasta una dintre caracteristicile vieţii contemporane ?

Autodistrugerea este punctul de început al unei metamorfoze. Care sunt rezultatele ei ? 

 

Data limită pentru depunerea dosarelor  « Estetica autodistrugerii » - 28 martie 2008

 

Conţinutul dosarului

1) Fişa de înscriere (care poate fi descărcată de pe site-ul www.ccftimisoara.ro <http://www.ccftimisoara.ro/>  sau cerută la adresa de email : carteblanche.2008 la yahoo.fr)

2) CV-ul artistului

3) Documentaţie foto/video (dacă este necesară)

 

Dosarele trebuie trimise (sau depuse personal) la următoarea adresă :

Centrul Culturel Francez 

46, bd Loga, Timisoara – ROMANIA

Proiect  « Carte Blanche 2008 »

Apel la proiecte

sau prin e-mail la : carteblanche.2008 la yahoo.fr

 

-------------- partea urmãtoare --------------
Un ataÅŸament HTML a fost eliminat   
URL: http://idash.org/pipermail/oberlist/attachments/20080312/a7ca1814/attachment.html 


Mai multe informaþii despre lista de discuþii oberlist