[Oberlist] Invitatie la un eveniment special al verii - Open Air Cinema, 2 - 9 - 16 - 23 august 2008

gheorghe.zugravu gheorghe.zugravu la arta.md
Vin Aug 1 18:03:20 CEST 2008


OPEN AIR CINEMA
in Chisinau	

	Uniunea Artistilor Plastici din Moldova organizeaza un eveniment de vara foarte special. In luna august pe perioada a patru seri diferite, in fata Centrului Expozitional Constantin Brancusi vor fi proiectate filme de scurt metraj si clipuri video din Arhiva Festivalului International de Filme de Scurt Metraj Oberhausen (www.kurzfilmtage.de). Va fi un eveniment Open Air Cinema in chiar centrul orasului Chisinau.

	In primele doua seri, pe 2 si 9 august 2008, va fi prezentata o selectie cuprinzind clipuri video produse in Germania intre 1998 – 2007. Pe 16 august vor fi proiectate filme germane de scurt metraj, iar pe 23 august – filme din selectia internationala a festivalului.
Programul prezentarilor cuprinde filme documentare, experimentale sau animate, si clipuri video. Toate lucrarile selectate au in comun faptul ca ele exploreaza noi metode si continuturi, dincolo de cerintele pietii si a gusturilor majoritatii: de exemplu un director de film canadian la o preselectie pentru a deveni parte a grupului TATU, sau o minunata zi din viata unui ciine care are intr-adevar o viata de ciine.

	Festivalul International de Film de scurt metraj Oberhausen si-a cistigat renumele in ultimii 50 ani fiind primul de acest gen din lume. Festivalul promoveaza relatia intre arta si film scurt, si deasemenea ocupa un loc important in educatia tinerei generatii de regizori de film.

pe scurt:


Ce?     filme si clipuri video din Arhiva Festivalului Oberhausen
Cine?   pentru toti
Cind?   sambata – 2, 9, 16 si 23 august 2008, orele 20:00
Unde?   Centrul Expozitional Constantin Brancusi al UAP
	 bd. Stefan cel Mare 3, Chisinau 



P.S. in caz de intemperie, proiectiile vor avea loc in interiorul Centrului Expozitional Constantin Brancusi al UAP

mai multe informatii: www.arta.md

echipa Open Air Cinema




Mai multe informații despre lista de discuții oberlist