[Oberlist] Apel la candidaturi "SUPRAEXPUNERI OFF" - Intalnirile Fotografice de la Timisoara

Delia GIURMA delia la ccftimisoara.ro
Mie Sep 3 11:29:34 CEST 2008


11 > 30 NOIEMBRIE 2008

A Patra Ediţie a Întâlnirilor Fotografice Internaţionale de la Timişoara





APEL LA CANDIDATURI

« SUPRAEXPUNERI OFF »

„Images de confins / Confins d’images – OPEN UP”

Data limită pentru depunerea dosarelor

20 SEPTEMBRIE 2008

 

Eşti student(ă) la o Facultate de arte în România?

Înscrie-te la Întâlnirile Fotografice de la Timişoara “SUPRAEXPUNERI OFF” 

cu o serie de minim 5 fotografii cu tema 

„Frontiere”.

 

SUPRAEXPUNERI 2008

Cea de-a IV-a ediţie a SupraExpunerilor îşi propune să exploreze tema „Frontiere”, folosindu-se atât de noţiunea implicită de teritoriu, cât şi de aceea de frontiere ale imaginii: până unde poate merge imaginea fotografică pentru a putea atinge limitele mediului său?

Aceasta este tema încredinţată celor două tinere curatoare, de origine română - Oana TĂNASE, şi franceză - Carine LE MALET, a căror sarcină este de a explora mutual aspectele largi ale acestei tematici pe baza unui dublu-curatoriat destinat întăririi procesului de cooperare bilaterală artistică între cele două ţări şi de creare a unor veritabile pasarele în domeniu.

« IN »

Expoziţiile artiştilor selecţionaţi de către curatoarele acestei ediţii şi conferinţele programate sunt completate de prezentări şi dezbateri. Aceste expoziţii, conferinţe şi dezbateri constituie partea „IN” a SupraExpunerilor. 

« OFF »

O expoziţie colectivă este prevăzută pentru a constitui partea „OFF” a SupraExpunerilor. 

« SupraExpuneri OFF » va avea loc într-un spaţiu ales de către organizatorii celei de a patra ediţii a Întâlnirilor şi va beneficia de labelul manifestării. 

 

INFORMAŢII PE:  <http://www.ccftimisoara.ro/> www.ccftimisoara.ro

REGULAMENT

 

1. A Patra Ediţie a Întâlnirilor Fotografice de la Timişoara, SupraExpuneri, deschide partea « OFF » pentru absolvenţi aflaţi la cel mult doi ani de la absolvire sau studenţi în ultimul an la Facultăţile de arte din România (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara), indiferent de ţara de provenienţă. Participarea este gratuită. Vor fi selectati maxim 6 candidaţi.

 

2. Fotografii pot trimite comitetului artistic o serie de minim 5 fotografii.

 

3. Dosarele de candidatură în format CD-Rom de mare rezoluţie (300dpi) trebuie expediate prin poştă sau aduse la sediul nostru împreună cu un curriculum vitae şi cu formularul de înscriere completat în mod corespunzător (care poate fi descărcat de pe site-ul www.ccftimisoara.ro <http://www.ccftimisoara.ro/> ). 

 

4. Data limită de trimitere a dosarelor este 20 SEPTEMBRIE 2008 (data poştei). Orice CD-Rom primit după data de expirare a apelului pentru candidatură va fi respins, precum şi CD-Rom-urile neidentificate. Candidaţilor li se va confirma prin e-mail recepţia fotografiilor.

 

5. Selecţia candidaţilor va fi efectuată de către un comitet de selecţie compus dintr-un reprezentant al Centrului Cultural Francez din Timişoara, un reprezentant al Centrului Cultural German din Timişoara, cele două curatoare a celei de-a Patra Ediţii a Întâlnirilor şi un reprezentant al Facultăţii de Arte din Timişoara.  

 

6. Toţi candidaţii, fie că au fost sau nu selecţionaţi, vor fi înştiinţaţi de rezultat prin e-mail, înainte de 7 OCTOMBRIE 2008.

 

7. Candidaţii selecţionaţi nu vor fi remuneraţi. 

CD-Rom-urile trimise nu se vor restitui participanţilor. 

 

8. Organizatorii vor suporta toate cheltuielile de transport (dus şi intors) în România, asigurarea şi expunerea fotografiilor selecţionate. De asemenea, vor fi suportate costurile de invitaţie (transport: bilet de tren clasa a doua, cazare şi masă) în cadrul Întâlnirilor Fotografice de la Timişoara pentru candidaţii selectionaţi.

 

9. Drepturi de autor: toate fotografiile prezentate, reţinute şi expuse trebuie să fie libere de orice drepturi de autor vis-à-vis de fotografi, de persoanele fotografiate, precum şi de locurile fotografiate.

 

10. Fotografii reţinuţi autorizează expunerea precum şi orice altă utilizare necesară a fotografiilor lor în cadrul unic al celei de-a Patra Ediţii a Întâlnirilor Fotografice de la Timişoara, SupraExpuneri, şi al promovării evenimentului, iar acest fapt fără limită în timp.

 

11. Premiul Tinerei Creaţii

Pentru prima dată, SupraExpuneri „OFF” oferă un Premiu al Tinerei Creaţii. Juriul va desemna din candidaturi le reţinute, un laureat căruia îi va fi atribuit „Premiul SurExpositions al tinerei creaţii de fotografii  contemporane”. Câştigătorul „Premiului SurExpositions” va avea posibilitatea de editare a lucrării sale în cadrul publicaţiei însoţind expoziţia „IN”.

 

 

 

 

 

 

FORMULAR DE INSCRIERE

ARTIST 

Nume…………………………………Prenume…………………………….……………………………

Data şi locul naşterii………………………………………………………………………………………

Facultate/Universitate de Artă……………………………..……………………………………………

Profesor ………………………………………………………….An de studii/ absolvire ………………

Adresa……………………………………………………………………………………….…

 

Tel …………………… E-mail ………………………………Site Internet ……………………………………………

 

PROIECT

Numele proiectului ……………………………………………………………………….

Concept succint al proiectului artistic ……………………………………………………………………….……………

…………….……………………………………………………………………….…………………………………………

………………………….……………………………………………………………………….……………………………

……………………………………….……………………………………………………………………….………………

…………………………………………………….……………………………………………………………………….

 

OBIECT

 „SupraExpuneri OFF”, A Patra Ediţie a Întâlnirilor Fotografice de la Timişoara

11 > 30 NOIEMBRIE 2008

 

Subsemnatul (nume, prenume), declar că sunt autorul fotografiilor trimise pe CD-Rom-ul alăturat în vederea participării la selecţia pentru expoziţiile OFF din cadrul Întâlnirilor Fotografice de la Timişoara, SupraExpuneri 2008, am luat cunoştinţă de regulament şi îl accept fără rezerve.

 

Declar prin prezenta că autorizez orice utilizare necesară a fotografiilor mele, libere de drepturi şi fără limită în timp, în cadrul unic al celei de-a Patra Ediţii a Întâlnirilor Fotografice de la Timişoara, SupraExpuneri 2008.

 

Garantez co-organizatorilor celei de-a Patra Ediţii a Întâlnirilor Fotografice de la Timişoara, Centrului Cultural Francez din Timişoara, Centrului Cultural German din Timişoara şi Muzeului de Artă din Timişoara, imunitatea în faţa oricărui recurs şi a oricăror revendicări emise de proprietarii locurilor şi a persoanelor fotografiate.

 

Data:                                                                                                    Semnătura:

 

 

 

A se alătura fişei de înscriere un CD-Rom cu fotografiile propuse selecţiei pentru expoziţiile OFF ale Întâlnirilor Fotografice de la Timişoara „SupraExpuneri” 2008 (rezoluţie 300dpi), precum şi un Curriculum vitae.

 

 

Fişa de înscriere trebuie trimisă până la data de 20 SEPTEMBRIE 2008, pe adresa:

 


 

Centrul Cultural Francez

SupraExpuneri

Bd. CD Loga, nr. 46

300 020 Timişoara / România

Sau pe mail (max 5 MB)

SurExpositions la ccftimisoara.ro

 

 

 

Informaţii suplimentare : surexpositions la ccftimisoara.ro

 

Delia GIURMA
Assistante Culturelle
CENTRE CULTUREL FRANCAIS
46, Bd. Loga, 300020, Timisoara
Tél.: 00 40 256/490 544, 201 453, 201439
Portable: 004/0788331897
Fax : 00 40 256/490543
www.ccftimisoara.ro

 

<span style="font-size: 18pt; color: green; font-family: Webdings;" lang="DE">P</span><b><span style="font-size: 7.5pt; color: black; font-family: Arial;" lang="DE"> 
</span></b><b><span style="font-size: 10pt; color: green; font-family: Arial;">Pensez  
l'environnement avant d'imprimer ce message<o:p></o:p></span></b></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size: 10pt;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <span class="SpellE"><b><i><span style="color: green;">Think</span></i></b></span><b><i><span style="color: green;"> <span class="SpellE">Environment</span> <span class="SpellE">before</span> printing</span>

-------------- partea urmtoare --------------
Un ataşament HTML a fost eliminat   
URL: http://idash.org/pipermail/oberlist/attachments/20080903/f0e0c9b0/attachment-0001.html 
-------------- partea urmtoare --------------
Un ataşament non-text a fost şters...
Nume: Apel la candidaturi SUPRAEXPUNERI 2008 - expozitii OFF.doc
Tip: application/msword
Mărime: 300544 octeţi
Desc: indisponibil(ă)
Url : http://idash.org/pipermail/oberlist/attachments/20080903/f0e0c9b0/attachment-0001.doc 


Mai multe informaii despre lista de discuii oberlist