[Oberlist] MD* evnt/proj/film: Lansarea programului "Spatiul Public Citadin" la Biblioteca Municipala "B. P. Hasdeu", vineri 27 martie ora 14:30

gheorghe la oberliht.org.md gheorghe la oberliht.org.md
Joi Mar 26 12:38:01 CET 2009


Stimati prieteni,

vineri 27 martie 2009, ora 14.30
Biblioteca Municipala “B.P.Hasdeu” in colaborare cu Asociatia Oberliht lanseaza programul Spatiul public citadin, in cadrul caruia va avea loc proiectia filmului INTERVENTII3 (interventii artistice in spatiul public) realizat in luna august 2008 in cadrul proiectului de arta contemporana cu acelasi titlu.

Sunt invitati toti doritorii.

Filmul INTERVENTII3

autori: Natasa BODROZIC si Vladimir US
durata 34’
filmul este subtitrat in limbile romana, engleza si rusa


adresa: Biblioteca Municipala “B. P. Hasdeu”
bd. Stefan cel Mare nr. 148, Chisinau
tel. de contact: 21-20-46
e-mail: lectura la hasdeu.md

- - - - - - - - - -

DESPRE INTERVENTII3

In luna august anul curent, orasul Chisinau si suburbiile sale au gazduit proiectul de arta contemporana INTERVENTII3, un program de evenimente axate pe arta in spatiul public. In proiect au fost implicati peste treizeci de participanti din Moldova, Romania, Croatia, Germania si Franta n invitati, in cadrul unei resedinte de scurta durata, sa elaboreze lucrari care sa reflecte asupra proceselor ce influenteaza si modeleaza, la zi, spatiul public al Chisinaului, structura vizuala a orasului, memoria si experienta vietii cotidiene a locuitorilor lui.

Activitatile lor se regasesc sub forma unui catalog, in numerele 6 si 7 al revistei STARE de URGENTA / Supliment Oberliht si intr-un film.

Proiectul a constat din citeva faze: plimbari exploratorii prin oras si suburbii, prezentari publice urmate de discutii, elaborarea si crearea lucrarilor artistice, Ghidighici GRAFFITI session si inaugurarea ARThotel-ului n un spatiul dedicat creatiei si schimbului artistic. Cu aceasta ocazie Chisinau a fost vizitat de unii dintre cei mai cunoscuti artisti romani n Dan PERJOVSCHI, Vlad NANCA, Nicu ILFOVEANU etc., care au produs lucrari inca accesibile publicul larg.

Proiectul a jucat si rolul unei platforme de cercetare a practicilor sub-culturale existente in contextul urban (graffiti si street art, circulatia libera a bunurilor culturale etc.) ca forma de rezistenta in fata procesului coplesitor de comercializare a spatiului public. Drept efect secundar in orasul Chisinau pot fi vazute diverse exemple de street art.

Asociatia Oberliht
mai multe detalii la: http://www.oberliht.org.md/interventii3.html
contact: info la oberliht.org.md


-- 
Gheorghe ZUGRAVU
Coordonator [Oberlist]
--
Asociatia Tinerilor Plasticieni din Moldova "Oberliht"
Moldova Young Artists Association "Oberliht"
email: gheorghe la oberliht.org.md
tel/fax:   + (373 22) 286317
mobil:     + (373) 68289364

http://www.oberliht.org.md
.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .
http://idash.org/mailman/listinfo/oberlist
portal informational pentru arta si cultura din Moldova
information gateway for arts and culture from Moldova



Mai multe informații despre lista de discuții oberlist