[oberlist] În mai se poarta CRONOGRAF

Irina Ursu irina.ursu01 at yahoo.com
Wed Apr 20 16:51:47 CEST 2016


                                           În mai se POARTĂ CRONOGRAF
În perioada 12-18mai 2016, la Chișinău va avea loc cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internaționalde Film Documentar CRONOGRAF. Un număr record de peste 600 de documentare dinîntreaga lume au fost înscrise în preselecție. După vizionarea lor, juriul depreselecție a ales 45 de filme, care vor concura la 4 secțiuni competitive: Secțiunea Principală, Secțiunea CadRO, Secțiunea Producțiilocale și Secțiunea UnLIKE pentru documentar. Publicul cinefil va avea ocazia să vadă documentarede calitate din: Iran, Franța, Georgia, Israel, Ungaria, Cehia, România,Letonia, Grecia, Germania, Polonia, Canada, etc. Găsiți programul filmelor AICI.
Pe lângă proiecțiile în concurs vor fi și proiecțiispeciale în afara competiției. Ediția curentă aduce o noutate CRONOGRAF Junior, un program defilme educative pentru elevii claselor primare și gimnaziale. Festivalul îșipropune să atragă copiii în sălile de cinema pentru a-i familiariza cu lumeafilmului documentar, învățându-i să aibă o gândire critică și un orizontintelectual și artistic mai larg.
În acest an organizăm și o serie deevenimente-satelit pentru diverse categorii de public. În cadrul mesei rotunde „Educatie prin film”, vom iniția discuții despre importanțaeducației prin mijloacele audiovizuale, și în special, prin filmul documentar.La eveniment vor participa reprezentanții Ministerului Educației, cadreledidactice și membrii cinecluburilor școlare, precum și experți din alte țări, carevor vorbi despre impactul filmului documentar asupra formării individului și despreutilizarea filmului ca instrument de instruire în școli. 

Atelierul pentru Cronicarii de film cu participarealui Cătalin Stefanescu și Dan Alexeeste destinat pentru cronicariide film din R. Moldova. 

Un masterclassîn actoria de film va fi susținut de binecunoscuta actriță din România, CristinaFlutur, actrița care a luat în 2012 Premiul pentru interpretare feminină laFestivalul Internațional de Film de la Cannes, pentru rolul Alinei ( După dealuri/Beyond the Hills, în regia lui Cristian Mungiu). Regizorul PavelCuzuioc va vorbi despre „Cariera filmuluiîn festivaluri” la un alt masterclassdestinat tinerilor cineaşti moldoveni. Invitaţi ai FIFD CRONOGRAF în acest an suntorganizatorii mai multor festivaluri de film din România: TIFF Cluj, SIMFESTTârgu Mureș și Filmul de Piatră de la Piatra Neamț, care le vor povesti cineaștilorlocali despre condițiile de participare și agenda festivalurilor respective. Acesteevenimente-satelit se vor desfășura în sala mică a teatrului Satiricus. 

FIFD CRONOGRAF 2016 va găzdui premiera a maimultor producții cinematografice autohtone, atât documentare, cât şi filme deficţiune (detalii AICI). 

Pentru mai multe informațiidespre festival, ne puteți scrie pe adresa cronograf la cronograf.mdsau accesați site-ul http://cronograf.md. 

          Acreditarea jurnaliștilor                                  Bilete și abonamente la CRONOGRAF

FIFD CRONOGRAF este până la ora actuală cel maicomplex festival de film din Republica Moldova, lansat în 2001 și organizat decătre OWH Studio. 

Văinvităm la CRONOGRAF, ecranul unde realitatea devine artă!                   


CRONOGRAF, ecranul unde realitatea devine artă!
 Irina UrsuIDFF CRONOGRAF PR manager 
OWH Studio
Str. 31 August 1989, 93 
Chişinău, Republic Moldova 
MD-2012Tel: +373/22/232 771; Fax: +373/22/225 409 Cell: +373 68 23 56 15
E-mail: cronograf la cronograf.mdowh_tvstudio la yahoo.com 
Web: www.cronograf.md
-------------- partea următoare --------------
Un ataşament HTML a fost eliminat   
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20160420/eacf5c22/attachment-0001.html>


More information about the oberlist mailing list