[oberlist] Edu-Art: Programe de mobilitate pentru artiști și tineret – sesiune de informare, 11, 14, 18 și 21 martie 2019

oberliht info at oberliht.org
Wed Mar 13 23:36:06 CET 2019


 <http://www.oberliht.com/edu-art-info-2019>
http://www.oberliht.com/edu-art-info-2019/

RO
– – – – -

Edu-Art – educaţie artistică non-formală pentru o generaţie de tineri implicați social şi integrați din punct de vedere profesional

Proiectul Edu-Art îşi propune să ofere tinerilor artişti suport metodologic şi practic pentru o activitate artistică într-o lume aflată în proces de transformare sub presiunea unor factori de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și compeatitivitatea existenta în cîmpul artistic, migrația masivă pe plan internațional, precaritatea lucrului în domeniul culturii etc.) şi pregătirea acestora pentru realizarea profesională pe plan internaţional.

Programe de mobilitate pentru artiști și tineret – sesiune de informare cu Vladimir US și Alevtina ROMANENCO

Locații și orar:

11 martie 2019, ora 12:00  – Colegiu de Arte Plastice „Plămădeală”, galeria din hol, str. Independenței nr. 1
14 martie 2019, ora 13:00  – Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, sala 314, str. Cornului 10
18 martie 2019, ora 12:00 – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, BUNKER, Blocul III, FAPDD, str. 31 August 1989, nr. 137
21 martie 2019, ora 11:30   – Universitatea Tehnică , sala 102, bd. Dacia, 39, corpul de studii nr. 9
program:

 <http://www.oberliht.com/oberlist/>
Programe de mobilitate pentru tineri artiști – sesiune de informare cu Vladimir US

Vă invităm la o prezentare despre programele de mobilitate pentru tinerii artiști. În cadrul întîlnirii vor fi oferite informații despre diversele oportunități de dezvoltare profesională în cîmpul artei, cum sunt programele de rezidență pentru artiști, tabere de creație, festivalurile și alte oportunități de participare existente pe plan European. Totodată, vor fi prezentate câteva programe, care oferă suport și prevăd acoperirea cheltuielilor de drum și participare, cum este STEP travel grant <https://www.culturalfoundation.eu/grants-exchange> și altele.

 <http://www.oberliht.com/wp-content/uploads/2019/03/800px_web.jpg>
Programe de mobilitate pentru tineret pe plan European – o sesiune de informare cu Alevtina ROMANENCO

O scurtă prezentare a oportunităților oferite de programul de voluntariat Corpul European de Solidaritete <https://europa.eu/youth/solidarity_en> și schimburilor europene de tineret susținute prin Erasmus +, precum și a oportunităților de voluntariat în cadrul Asociației Oberliht (Chișinău). Veți avea posibilitatea să cunoașteți experiența unor voluntari care au luat parte la aceste programe și să le adresați întrebări la modul direct.

– – –

Alevtina ROMANENCO este coordonator pentru programe de tineret și voluntariat la Asociația Oberliht. A studiat arhitectura la Moscova, este interesată în construcții ecologice și proiecte artistice comunitare. Prin lucrările sale recente, Alevtina explorează diferite tehnici de grafica, fiind totodată interesată de formele de reciclare și reutilizare. Între anii 2017-2018 a participat în calitate de voluntar EVS în Franța precum și la workcampuri și festivaluri privind dezvoltare durabila. În viitor planifica să-și dezvolte cunoștințele în domeniul educației non-formale și implicării tinerilor în viață comunitară.

Vladimir US (n. 1980) este artist și curator stabilit în Chișinău, Moldova, membru fondator al Asociației Tinerilor Artiști Oberliht. A studiat artă, curatoriat, management cultural și politici culturale la Chișinău, Grenoble și Belgrad. Prin lucrările și proiectele sale recente, Vladimir explorează procesele de transformare a spațiului public în orașele post-sovietice, fiind totodată interesat de nevoia de conceptualizare a rețelei spațiilor publice alternative din Chișinău.

– – –

Edu-Art este un program organizat de Asociația Oberliht <http://www.oberliht.com/> în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice <http://amtap.md/>, Facultatea Arte Plastice, și este susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova <http://mecc.gov.md/>. Scopul acestui program este de a introduce noi module educaționale în sfera educației artistice din Moldova și de a familiariza publicul cu noile tendințe în artă din Moldova și din regiune.

Direcționează 2% din impozitul tău pe venit pentru CULTURA VIE și SPAȚII PUBLICE DESCHISE și ACCESIBILE în Chișinău și regiune!
Направь 2% подоходного налога на ЖИВУЮ КУЛЬТУРУ и ДОСТУПНЫЕ ОТКРЫТЫЕ ОБЩЕСТВЕННЫЕ ПРОСТРАНСТВА Кишинева!
http://www.oberliht.org/suport/

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: </pipermail/oberlist/attachments/20190314/2a217817/attachment.html>


More information about the oberlist mailing list