[Oberlist] MD/IT* MOLDOVA la BIENALA DE LA VENETIA!? >>>?

braga.tudor la arta.md braga.tudor la arta.md
Mie Iun 20 01:35:08 CEST 2007


Binecunoscut: Bienala de la Venetia si-a dobindit faima de eveniment de referinta in viata artistica; si-a proiectat aroganta de a modela сaile dezvoltarii artei contemporane.
De exemplu Giacometti prin filosofia sa, precum ca, viata este mai importanta decit expresia artei, se pare o formula acreditabila in viata culturala.
Iar cind o oarecare Svetlana Ostapovici o prestatie mai mult decit obscura in viata culturala este promovata, via sferele influente ale organizatorilor bienalei de la Venetia, logic este sa ne intrebam: pretinsa orientare catre comuniunea europeana se esafodeaza pe criterii etice si morale sau reprezinta un efort catre afirmarea succesului personal.
Absolut anonima in Republica Moldova Svetlana Ostapovici!
In Republica Moldova, in cunostinte de cauza nimeni nu cunoaste absolut nimic despre personajul cumva promovat sa exprime expresia potentialului creator.
Totusi, in RM, stim la sigur sunt creatori de valoare in domeniul artelor plastice.
Oare, nu cumva, stari a faptului depopularizarii emanente prabusirii URSS - precum este cazul Republii Moldova poate sa insemne masluiri, gen personaje obscure precum si-au arogat "grija de integrare a Republicii Moldova in comunitatea statelor europene".
Maharii care-si aroga pretentia, se vede sunt stapinii acestei actiuni pretins culturale cu pretentii arogante asupra procesului creator ca Bienala de la Venetia.
Curios ca in cadrul pretinsei integrari europene sunt posibile manipulari in culise a ceea ce se pretinde expresia a libertatii creatiei: arta.
Bienala de la Venetia, am certitudinea ca este un fals cultural!

Tudor Braga
Director

Centrul Expozitional Constantin Brancusi, UAP
Republica Moldova
tel: 273707
-------------- next part --------------
Un ata?ament HTML a fost eliminat   
URL: http://idash.org/pipermail/oberlist/attachments/20070620/df425454/attachment.html


Mai multe informații despre lista de discuții oberlist